Κηρύσσω το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας» ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα και δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Μια δίκη που κράτησε ακριβώς έναν χρόνο, με τη μητέρα να περιμένει τώρα την εισαγγελική πρόταση αν είναι αθώα ή ένοχη, σε μια υπόθεση που παρόμοιά της δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά χρονικά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχοντας ήδη καταρρίψει το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια απολογίας κατηγορούμενου στα ελληνικά δικαστικά δεδομένα, επί 9 ημέρες στάθηκε όρθια απέναντι σε δικαστές και ενόρκους απαντώντας σε ερωτήσεις, μιλώντας πρώτη φορά δημόσια για το βαρύ κατηγορητήριο. «Είναι βαρύ για μια μητέρα να αντιμετωπίζει αυτές τις κατηγορίες» παραδέχτηκε η ίδια. Δεν ζήτησε ούτε μία ημέρα να καθίσει, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον λαιμό της και η φωνή της έβγαινε με το ζόρι. «Μπορείτε να καθίσετε» της έλεγε συνεχώς η πρόεδρος, αλλά η ίδια δεν το θέλησε.

Εννέα ημέρες, επί έξι ώρες καθημερινά, μιλούσε για τη ζωή της, τα παιδιά της, τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας αλλά και τον Μάνο Δασκαλάκη. Η απολογία της είχε δάκρυα, συγκίνηση, εκνευρισμό, ακόμα και επίθεση προς τους δικαστές για τις ερωτήσεις που τις υπέβαλλαν, καθώς αισθανόταν, όπως είπε, ότι την ειρωνεύονταν. Ήταν η πρώτη που έμπαινε στη δικαστική αίθουσα, πάντα με χειροπέδες και προστατευτική μάσκα. Ντυμένη καθημερινά στα μαύρα, με εξαίρεση τα λευκά σνίκερ που φορούσε κάποιες μέρες. Έναν χρόνο τώρα έχει επιλέξει να μιλά μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Πάντα η πρώτη της επαφή είναι με τους δικηγόρους της και χαμογελά όταν βλέπει την οικογένειά της. Η μητέρα της, η αδελφή της, ο πατριός της και ο θείος της βρίσκονται εκεί για να της φέρουν νερό, να τη βοηθούν με τα χαρτιά της δικογραφίας, να συζητούν μαζί της στα διαλείμματα της δίκης.

Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες στο ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

Διαβάστε επίσης: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ