Τους τελευταίους δύο μήνες το πανελλήνιο παρακολουθεί μουδιασμένο κάθε εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών παιδιών στην Πάτρα. Την Τετάρτη 30/3, η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη στη μάνα των τριών κοριτσιών για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου που βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών θα απολογηθεί τη Δευτέρα 4/4 για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ μυστήριο παραμένουν οι θάνατοι της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ίριδας.

Όλο αυτό το διάστημα έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου και κυρίως οι αναρτήσεις της στα social media.

Μία από αυτές ήταν αυτή που έκανε το Μάιο του 2015, βλέποντας την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» και συγκεκριμένα για την υπόθεση της μικρής Άννυ, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Να θυμίσουμε ότι η 4χρονη Άννυ βρήκε φρικτό θάνατο από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος με φρικιαστικό τρόπο φρόντισε να «ξεφορτωθεί» το άψυχο κορμάκι της.

Ακούγοντας όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης μέσα από την εκπομπή η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τότε είχε μόνο τη Τζωρτζίνα, καταφερόταν εναντίον των γονιών και τους ευχόταν τη χειρότερη τιμωρία.  

Η 33χρονη μητέρα φαίνεται πως παρακολουθούσε φανατικά την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη με την οποία τους τελευταίους δύο μήνες βρισκόταν σε στενή επαφή. Η δημοσιογράφος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Πέμπτης ότι ακόμα και τις ημέρες που εκείνη δεν επικοινωνούσε μαζί της, την καλούσε η ίδια η Ρούλα. Μάλιστα της ζητούσε επίμονα πράγματα.

Εντύπωση προκάλεσε και η επιθυμία της μητέρας, ένα μήνα μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και όσο αυτή βρισκόταν στη ΜΕΘ, να διαβάσει τρία βιβλία της Αγγελικής Νικολούλη, «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», «Θάνατος με χείλη κόκκινα» και «Έρωτας Φονιάς» καθώς και του Πάνου Σόμπολου με τίτλο «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα». Κάτι που μάθαμε στον αέρα του «Φως στο τούνελ».

Όλα τα βιβλία φυσικά έχουν κοινό παρονομαστή εγκλήματα που συντάραξαν τη χώρα και θυμόμαστε μέχρι σήμερα. Αυτό το στοιχείο έρχεται να συμπληρωθεί από την αποκάλυψη ότι η 33χρονη μητέρα παρακολούθησε ένα σεμινάριο εγκληματολογίας με τίτλο «Στο μυαλό ενός δράστη», γεγονός που φανερώνει το έντονο ενδιαφέρον της για τα εγκλήματα.

Μένει λοιπόν να δούμε τι θα προκύψει από το μυαλό της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου μετά κι από την επικείμενη κατάθεσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ