Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και ο Νίκος Ιωάννου με ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου δηλώνει ότι δεν αναλαμβάνει την υπόθεση. Ο Νίκος Ιωάννου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», είχε αναφερθεί νωρίτερα στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου για να αναλάβει την υπόθεση.

«Και για εμένα ήταν μια έκπληξη. Δεν γνώριζα την παραίτηση του συναδέλφου κ Λύτρα με τον οποίο οφείλω να επικοινωνήσω. Πληροφορήθηκα κι εγώ από τις ειδήσεις για την παραίτηση. Δέχθηκα μια κλήση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν έχω καταφέρει να συναντηθώ με την κυρία Πισπιρίγκου. Έσπευσα ως έχω καθήκον να συναντήσω την ανακρίτρια. Δεν μπόρεσα κατά την εκτέλεση του εντάλματος να επισκεφτώ την κυρία Πισπιρίγκου. Θα την επισκεφτώ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου κρατείται για να δούμε αν υπάρχει πιθανότητα και θέληση της κυρίας να αναλάβει κάποιος άλλος την υπόθεση, κι αν αυτός θα είμαι εγώ»

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό του γραφείο βρέθηκε στη ΓΑΔΑ για να συνομιλήσει μαζί της.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση. Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ