Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας. Οι τελευταίες εξελίξεις συγκλόνισαν το πανελλήνιο με την κατηγορούμενη να βρίσκεται σήμερα στην Ευλπίδων και να παίρνει προθεσμία ως τη Δευτέερα για να απολογηθεί. Το πρωί της Πέμπτης μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε ως τώρα την οικογένεια, Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε. Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Έτσι, από τη λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου ορίστηκε ο νέος συνήγορος υπεράσπισης, που είναι ο Νίκος Ιωάννου. Η πρώτη αντίδραση μάλιστα του νέου συνήγορου της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Και για εμένα ήταν μια έκπληξη. Δεν γνώριζα την παραίτηση του συναδέλφου κ Λύτρα με τον οποίο οφείλω να επικοινωνήσω. Πληροφορήθηκα κι εγώ από τις ειδήσεις για την παραίτηση. Δέχθηκα μια κλήση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που βρίσκεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Δεν έχω καταφέρει να συναντηθώ με την κυρία Πισπιρίγκου. Έσπευσα ως έχω καθήκον να συναντήσω την ανακρίτρια. Δεν μπόρεσα κατά την εκτέλεση του εντάλματος την κυρία Πισπιρίγκου. Θα την επισκεφτώ στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ όπου κρατείται για να δούμε αν υπάρχει πιθανότητα και θέληση της κυρίας να αναλάβει κάποιος άλλος την υπόθεση, κι αν αυτός θα είμαι εγώ», ανέφερε ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου.

Ο ίδιος ανέφερε: «Έχει λάβει προθεσμία για τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας».

Μιλώντας και για την οικογένεια της κατηγορούμενης δήλωσε: «Με έστειλε η οικογένειά της. Δεν μιλήσαμε επί της ουσίας. Η οικογένεια δεν θεωρεί ότι έχουν διαπραχθεί αυτές οι πράξεις. Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια πράξη και όχι για τρεις. Η οικογένειά της είναι στο πλευρό της».

Και κατέληξε: «Πρώτα πρέπει να μιλήσω με την κατηγορουμένη, πριν να πω ο,τιδήποτε. Σαφώς είναι μια υπόθεση με ταράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε της απαραίτητης ψυχραιμίας που πρέπει να υπάρχει κατά την έκδοση του εντάλματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ