Οι φωτιές είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και  κάθε καλοκαίρι και μία περιοχή της Αττικής –κι όχι μόνο- μετράει τις πληγές της μέσα από τις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Σαρωνίδα, Ρόδος, Μάνδρα είναι μόλις μερικές από τις περιοχές που έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με τους πυροσβέστες, αστυνομικούς και εθελοντές να καταβάλλουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές.

Η Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα βρετανικά μέσα λόγω των πυρκαγιών, με την φωτογραφία του αστυνομικού που σώζει ένα παιδάκι να γίνεται viral.

Ο 26χρονος αστυνομικός, Παύλος Τερζόγλου έκανε το καθήκον του σώζοντας ένα παιδί από τη φωτιά και η κίνησή του έγινε πρωτοσέλιδο ακόμη και στη βρετανική Mirror.

Ο πατέρας του 26χρονου μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes» και δήλωσε συγκινημένος με τον γιο του και την κίνηση που έκανε.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως είχε ανησυχήσει πολύ γιατί ο γιος του, του είχε πει πως θα γύριζε στις 2 το μεσημέρι και τελικά γύρισε σπίτι απόγευμα με αποτέλεσμα να αγχωθεί που δεν σήκωνε το τηλέφωνό του.

Διαβάστε ακόμη:

Ελεονώρα Μελέτη: H ανάρτησή της για τη φωτιά στη Σαρωνίδα – «Ζούσα την αβάσταχτη αγωνία. Ήταν εκεί οι γονείς μου και ο ανιψιός μου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ