Στα πιο όμορφα Ολυμπιακά Χωριά με έντονη την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών συγκαταλέγεται το Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο. Κατασκευασμένο για να φιλοξενήσει προσωρινά τους 11.656 αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, το Ολυμπιακό Χωριό είναι εξοπλισμένο με όλα όσα θα χρειαστούν οι μελλοντικοί κάτοικοί του: από ταχυδρομείο και πολύ-ιατρείο έως αίθουσα συνεστιάσεων και παιδική χαρά σε σχήμα πειρατικού πλοίου, μέχρι κέντρο ψυχαγωγίας με καρέκλες μασάζ και ψηφιακά παιχνίδια. Στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα e-Palette που χάρη στα hitech χαρακτηριστικά τους, προσφέρουν αυτονομία επιπέδου 4, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας οχημάτων.

Η κατασκευή του κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια

Βρίσκεται στην αποβάθρα Χαρούμι και ονομάζεται «Harumi Flag» όπου στα ιαπωνικά σημαίνει κάτι ηλιόλουστο και όμορφο. Το συγκρότημα της προκυμαίας κόστισε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί. Έχει φανταστική θέα στον κόλπο του Τόκιο, και θα πωληθούν ως ιδιωτικές κατοικίες ξεκινώντας από περίπου 445.000 δολάρια. Αποτελείται από 4.145 διαμερίσματα προς πώληση σε τρία οικιστικά συγκροτήματα, όλα προγραμματισμένα να ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο του 2023 (με εξαίρεση έναν πύργο που σχεδιάζεται η πώλησή του να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2025).

Οι συνοικίες του

Η μεγαλύτερη συνοικία, το «Sun Village», θα περιλαμβάνει 1.822 διαμερίσματα, ενώ το «Park Village» θα περιλαμβάνει 1.637 κατοικίες. Το «Sea Village» θα αποτελείται από 686 μονάδες, που θα είναι μέχρι 123 τετραγωνικά μέτρα, καθώς θα διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, με μπαλκόνι. Μια τέταρτη ζώνη, που ονομάζεται «Port Village», θα περιλαμβάνει 1.487 χώρους ενοικίασης (συμπεριλαμβανομένης της στέγασης για ηλικιωμένους), μαζί με διάφορα καταστήματα, παιδικό σταθμό και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Δημιουργήθηκε από τη Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο σε συνεργασία με έντεκα ιδιωτικές εταιρείες. Θα αποτελείται από 24 κτίρια που θα φιλοξενήσουν περίπου 12.000 κατοίκους έως το 2024.

Αρχικά διατέθηκαν 600 κατοικίες για πρώτη φορά στην αγορά τον Ιούλιο του 2019, με 1.543 αιτήσεις που υποβλήθηκαν αλλά οι πωλήσεις σταμάτησαν λόγω της πανδημίας και αναμένεται να ξαναρχίσουν μετά το φθινόπωρο.

Τα διαμερίσματα που στέγαζαν τους αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων θα ανακαινιστούν και θα πωληθούν έως και 2 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το δημοσίευμα του House Beatiful. Είναι λιτά στην διακόσμηση αλλά με οικολογικά μηνύματα όπως τα κρεβάτια που κατασκευάστηκαν από πεπιεσμένο χαρτόνι, και τα στρώματα από πολυαιθυλένιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ