Κανείς από τους παρευρισκόμενους της βάφτισης του μικρού Γιάννη στο Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η μέρα αυτή θα έμενε ανεξίτηλη. Την ώρα που ο ιερέας βουτούσε τον μικρό στην κολυμπήθρα και η νονά του, Ελίνα έσκυβε να βάλει το λάδι τα μαλλιά της άρπαξαν φωτιά από τα κεριά. Ο videographer της βάφτισης Σωκράτης Δαμουλάκης, με την ψυχραιμία που του δίνουν τα 2 χρόνια εμπειρίας αλλά και η γρήγορη παρέμβαση των παρευρισκόμενων, κατέγραψε τη στιγμή.

Το βίντεο το μοιράστηκε πριν από λίγες μέρες μέσα από τα social media του και δεν άργησε να γίνει viral. Ο ίδιος περιγράφει στο okmag πώς συνέβη το περιστατικό, πώς αντέδρασαν οι καλεσμένοι αλλά και το «θύμα».

«Ως ελεύθερος επαγγελματίας είχα την επίβλεψη της βάφτισης, το να καταγράψουμε με βίντεο το γεγονός αυτό», λέει αρχικά στο okmag. «Την ώρα εκείνη η νονά είχε αφοσιωθεί απόλυτα στο καθήκον, στο να βάλει το λάδι στο παιδί, ενώ το κεφάλι της ακούμπησε στα λαμπαδάκια που είναι επάνω στην κολυμπήθρα. Αυτό πήρε φωτιά απότομα, γιατί προφανώς υπάρχει κάποιο λακ στα μαλλιά και ευτυχώς που υπήρχε ο δεύτερος νονός -γιατί ήταν τριπλή βάφτιση- και ανέλαβε τα χρέη του πυροσβέστη. Εγώ, αφού δεν χρειάστηκε να επέμβω, απλά κατέγραψα το γεγονός».

Πώς αντέδρασαν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι; «Ήταν ανάμεικτα όλα. Κανείς μας δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο. Κάποιο είχαν επιφωνήματα έκπληξης και του φόβου, γιατί ξαφνικά βλέπεις έναν άνθρωπο να παίρνει φωτιά το κεφάλι του. Μετά κατέληξε σε χιουμοριστικό, να το πω έτσι, γιατί δεν είχαμε δυσάρεστο. Σβήστηκε η φωτιά γρήγορα».

Όσο για την αντίδραση της νονάς της βάφτισης, μας λέει ο Σωκράτης Δαμουλάκης: «Μπορώ να πω ότι η κοπέλα ήταν πολύ ψύχραιμη. Απλά αισθάνθηκε τη μυρωδιά του καμένου μαλλιού κι αμέσως μετά είπε “Μύρισε ε; Μύρισε!”, όπως βλέπετε και στο βίντεο. Αφού σβήστηκε κατευθείαν, ηρέμησε και συνεχίστηκε η βάφτιση κανονικά».

Για την δημοσίευση του βίντεο ζήτησε την άδεια από τους πρωταγωνιστές -και τους γονείς και της νονάς- αφού, όπως εξηγεί στο okmag, δεν μπορείς να δημοσιοποιήσεις αυτεπάγγελτα πράγματα που είναι προσωπικά δεδομένα. «Είπαμε να το δώσουμε λίγο στο κοινό, να γελάσουν κι αυτοί. Γιατί πλέον είχε μόνο χιουμοριστική χρήση.

Περίμενε όμως να πάρει τόση έκταση το video μέσα από τα social media; «Τόσο μεγάλο ντόρο δεν περίμενα με τίποτα. Απλά περίμενα στο περιβάλλον του Facebook ή του Instagram και του TikTok που το ανέβασε μετά η νονά να υπάρχει κάποια μεγάλη προβολή. Αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Απ’ ότι βλέπω οι προβολές πρέπει να είναι πάνω από 45.000 χιλιάδες».

Του είχε ξανατύχει κάτι τόσο επεισοδιακό σε βάφτιση; «Απρόβλεπτα υπάρχουν πάντα αλλά όχι να έχουν τόσο έντονες στιγμές. Έχει τύχει να πέφτει κάτω η νύφη, να σκοντάφτει, γαμπρός να πέφτει στο ζεϊμπέκικο και να τρώει τούμπες. Σε βαφτίσεις έχει τύχη κάποια λαμπαδάκια να πέφτουν μέσα στην κολυμπήθρα αλλά μέχρι εκεί».

«Στα 18 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά των βιντεοσκοπήσεων δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, να πάρουν φωτιά τα μαλλιά της νονάς», λέει κλείνοντας. «Ζούσαμε τη στιγμή του μυστηρίου της βάφτισης που είναι για εμάς ένα πού σημαντικό γεγονός γιατί δεν ξαναγίνεται ενώ οι γάμοι, όπως βλέπετε, ξανακάνουν τα ίδια άτομα. Ο άνθρωπος όμως βαφτίζεται μία φορά και για εμάς είναι μία πολύ πολύ σημαντική στιγμή. Οπότε αφού έγινε αυτό το συζητούσαμε και γελούσαμε που όλα είχαν ευτυχή κατάληξη».