Με κομμένη την ανάσα περιμένιε όλη η Ελλάδα τις εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Το Ανθρωποκτονιών και οι Αρχές ερευνούν διεξοδικά την υπόθεση και όπως ανέφερε και το ρεπορτάζ του Mega δεν αποκλείεται ως την Τετάρτη να έχουμε και τις πρώτες συγλλήψεις. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων στην Πάτρα.

«Με βάση τα ευρύματα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει γενετικό υπόβαθρο για να συνδέσει τους θανάτους, η διάκριση θα είναι ή για κάτι εξαιρετικά σπάνιο (τρεις διαφορετικοί παθολογικοί θάνατοι από τρία διαφορετικά παθολογικά αίτια) ή για να διερευνήσουμε όλα τα στοιχεία με την ελπίδα να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Έχω δώσει την ερμηνεία των ιατροδικαστικών ευρυμάτων και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν πια ανοιχτά», ανέφερε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση στην Πάτρα.

Και συνέχισε: «Με βάση τις πρώτες εκθέσεις είχε αναφερθεί ότι η πρώτη έκθεση δείχνει ότι μιλάμε για ασφυκτικό θάνατο ή τοξική αντίδραση ή ένα μεταβολικό σύνδρομο. Το τρίτο σενάριο αν υπήρχε θα είχαν βρεθεί ευρύματα από τους γιατρούς».

Στην ερώτηση «αν θα μπορούσε να είχαμε προλάβει τον θάνατο ενός από τα τρία παιδιά, αν είχαν γίνει άλλες ενέργειες από τους ιατροδικαστές», ο Γρηγόρης Λέων απάντησε: «Είναι μια ερώτηση που προσωπικά νομίζω ότι μας αποπροσανατολίζει από το θέμα. Το να ανοίξουμε μια συζήτηση περί ευθυνών, όταν δεν έχουμε καταλήξει για το είδος του θανάτου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχει νόημα».

Τι είπε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης

Ο άνθρωπος που ανέλαβε την νεκροτομή τη Τζωρτζίνας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των παιδιών στην Πάτρα. Ο Σωτήρης Μπουζιάνης ανέφερε ότι υπάρχει οίδημα στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οίδημα βρίσκουμε σχεδόν πάντα και δεν συνεπάγεται με κάτι». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν εντόπισε ασφυκτικές κηλίδες.

Τέλος, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αποκάλυψε: «Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί η άκρη του νήματος. Είμαι βέβαιος ότι οι δυο έρευνες που διεξάγονται παράλληλα, τόσο των προανακριτικών Αρχών, όσο και των συναδέλφων μου θα δώσουν αποτέλεσμα. το ποιος θα προλάβει θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Το ποιος θα εξιχνιάσει πρώτος την υπόθεση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ