Τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο βρίσκονται τα βίντεο που τράβηξε η μητέρα της Τζωρτζίνας προκειμένου να καταγράψει τους σπασμούς που έκανε το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ότι ήταν κάτι που της είχαν ζητήσει οι γιατροί. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, ήταν αυτός που είχε κάνει τη σύσταση στη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα προκειμένου να δουν τι συμβαίνει. Ωστόσο, όπως τονίζει στην εφημερίδα Πελοπόννησος, δεν είδε ποτέ αυτά τα βίντεο.

«Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά», είπε ο κ. Ηλιάδης, που υπογράμμισε ότι δεν εκλήθη ποτέ από τη μητέρα να επέμβει, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε τους συγκεκριμένους σπασμούς.

Η δήλωση αυτή του διευθυντή της ΜΕΘ, έρχεται σε αντίθεση στα όσα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, Απόστολος Λύτρας. «Υπάρχει σύνδρομο, είναι ξεκάθαρο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Θα δώσει και η οικογένεια στοιχεία στις Αρχές. Όπως βίντεο το οποίο δείχνει τις αντιδράσεις της Τζωρτζίνας στην διάρκεια της νοσηλείας της. Σ’ αυτό φαίνεται ότι το παιδάκι ανεβάζει 165 σφυγμούς με καλό οξυγόνο και ξαφνικά πέφτει στους 60 με μηδενικό! Αυτό το βίντεο, που τραβήχτηκε στο Νοσοκομείο Ρίου, αποδεικνύει το πώς απεβίωσε η Τζωρτζίνα. Όπως προκύπτει, το παιδί είχε πρόβλημα με την καρδιά εκ γενετής. Πέθανε τελικά από ανακοπή. Με τον ίδιο μηχανισμό που καταγράφεται στο βίντεο. Υπάρχει σύνδρομο. Είναι ξεκάθαρο», είπε. «Αυτό που συνέβη και καταγράφεται στο βίντεο, δεν μπορεί να το προκαλέσει ανθρώπινο χέρι» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε ότι όντως μπορεί σε ένα παιδί να υπάρξει ασφυξία χωρίς να εντοπίζεται εύκολα, διαψεύδοντας τα λεγάμενα του δικηγόρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ