Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς και μέλη της οικογένειάς της, όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News.


Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται, αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα. 

Η εξέλιξη αυτή με την μητέρα των τριών παιδιών να οδηγείται στην Εισαγγελία έρχεται μετά από την ουσία που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας. Βρέθηκε μια φαρμακευτική ουσία, σε ποσοστό 32 φορές υψηλότερη από τις φυσιολογικές τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζωρτζίνα λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Η ουσία αυτή είναι η κεταμίνη. Η εκπομπή Live News μετέδωσε ότι η ουσία αυτή χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων από κτηνιάτρους, και σε μικρότερες ποσότητες ως αντικαταθλιπτικό. Στην περίπτωση που χορηγηθεί σε μεγάλες ποσότητες (μία αμπούλα) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και θάνατο μέσα σε 15-20 λεπτά.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επισήμανε τη μυδρίαση που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίο, σύμπτωμα που τώρα οι γιατροί λένε πως μπορεί να συνδεθεί με τη χορήγηση κεταμίνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η ουσία δεν χορηγείται από τα φαρμακεία, ενώ σε μία προσπάθεια επικοινωνίας με εταιρεία κτηνιατρικών φαρμάκων της Βορείου Πελλοπονήσου, οι υπεύθυνοι δεν έδωσαν κάποια απάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ