Το θρίλερ με τα τρία κορίτσια που πέθαναν στην Πάτρα συνεχίζεται. Την Τρίτη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την πιθανότητα γονιδιακού προβλήματος στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Το πόρισμα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Πιο συγκεκριμένα, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα και που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα, οπότε έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα. Άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα με όλα τα σενάρια να οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας σε ένα από τα πιο εξειδικευμένα εργαστήρια της Ελλάδας στo AΠΘ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νάντιας Αλεξίου, στο αίμα της ουσίας βρέθηκε μια φαρμακευτική ουσία, σε ποσοστό 32 φορές υψηλότερη από τις φυσιολογικές τιμές. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τζωρτζίνα λάμβανε μυοχαλαρωτικά και αντιεπιληπτικά φάρμακα που δίνονταν στις ίδιες δόσεις στη ΜΕΘ και την Παιδιατρική Πατρών, καθώς και το νοσοκομείο Παίδων. Τα φάρμακα αυτά δεν της είχαν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα ενώ γιατροί σημειώνουν πως δεν προκαλούν ανακοπές.

Καμία σχέση δεν είχε η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 8χρονης με την αγωγή που λάμβανε το παιδί σε όλα τα νοσοκομεία. Η συγκεκριμένη ουσία είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το Star, η ουσία αυτή, είναι η τροπονίνη. Στο αίμα της Τζωρτζίνας, η τιμή της ουσίας αυτή ήταν πολύ πιο υψηλή από τις προβλεπόμενες φυσιολογικές τιμές, όπως αναφέρει το pelop.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή Happy Day:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ