«Ήταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει…», δηλώνει μάρτυρας από το 26ο Δημοτικού σχολείο Πατρών, στην Αγίας Σοφίας, εκεί που πήγαινε σχολείο η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πελοπόννησος, είχαν όλοι συγκλονιστεί και από τον θάνατο της Μαλένας το 2019. Όλοι ήταν κοντά στην 9χρονη Τζωρτζίνα τότε.

Στο σχολείο, θυμούνται την ημέρα που η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ίριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους με τόση χαρά. Είχε χάσει την Μαλένα της, όμως θα είχε μία άλλη μπέμπα μέσα στο σπίτι.

Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο πατέρας της, που την λάτρευε, ήταν σε δουλειές. Την περίμενε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, η μικρή έβγαινε κι έπεφτε στην αγκαλιά της μητέρας.

Μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο. Νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, μετά στο Ρίο και κατέληξε, λίγους μήνες μετά, στην Αθήνα.

Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη. Και σε επίπεδο ερευνών άπαντες περιμένουν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο πρόεδρος ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως οι γιατροί είδαν πως ο λόγος που κατέληξε η Τζωρτζίνα δεν ταίριαζε με την κλινική εικόνα. Σήμερα επανήλθε με νέα ανάρτηση στο Facebook στην οποία επιμένει ότι πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο για την ασφυξία.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στην ασφυξία σε σχόλιό του στα social media, ο Γρηγόρης Λέων επιμένει στο ότι πρέπει να ελεγχθεί και αυτό το ενδεχόμενο στους θανάτους των παιδιών. Ο ίδιος τονίζει ότι πρέπει να στείλουν και «ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ