Στα «καρφιά» της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου που εξέτασε τα όργανα της Ίριδας, απάντησε η Αγγελική Τσιόλα.

«Δεν είχα ενημερωθεί για το πανάκι και τις αμυχές» είπε η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα. Η παθολογοανατόμος από τα Ιωάννινα Κυριαζή Μητσέλου, που είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας, μίλησε αναφορικά με τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος των δύο κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας.

Αρχικά αναφέρθηκε στο συμπέρασμα του πορίσματος λέγοντας πως «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

«Εάν η κα Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της». Σημειώνεται πως η Αντιγόνη Μητσέλου είχε κάνει λόγω επίσης για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα.

«Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου τη γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.

Ανέφερε επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

Η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα απάντησε στους ισχυρισμούς της Αντιγόνης Μητσέλου, εμμένοντας κι εκείνη στη θέση της, ότι το συμπέρασμα της παθολογοανατόμου ήταν σαφές. 

«Η κ. Μητσέλου είχε όλες τις πληροφορίες, επέμεινε στο σπάνιο εύρημα της αγενεσίας φλεβόκομβου και συνέδεσε όλα τα ευρήματα των λοιπών οργάνων με τη συγκεκριμένη σπάνια παθολογική οντότητα», είπε.  Επέμεινε ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να συμπεριλάβει στην έκθεσή της το πανάκι με το υγρό που βρέθηκε στο κρεβατάκι της Ίριδας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ