Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, βρέθηκε μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης στη ΓΑΔΑ για κατάθεση και έφυγε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ. Η κατάθεση ολοκληρώθηκε μετά από 9 ώρες.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, όπως πολλάκις έχει καταθέσει και η ίδια, στο σπίτι της αδερφής της το μοιραίο βράδυ που η μόλις 6 μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή.

Η μάρτυρας δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με επίκεντρο το τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου της Ιριδας, αφού βρισκόταν στο σπίτι της αδερφής της και θεωρείται δεδομένο, ότι ήταν η πρώτη που είδε νεκρό το βρέφος στην κούνια του.

Ως προς τη θέση της για τα γεγονότα, δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στηρίζει την αδελφή της στην κατάθεση όπως ακριβώς έκανε από την πρώτη στιγμή.

Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) η Δήμητρα Πισπιρίγκου συνάντησε μία δημοσιογράφο, όπου και ακολούθησε ο συγκεκριμένος διάλογο, ο οποίος προβλήθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Δημ: Δήμητρα, χθες κατέθετες για πάρα πολλές ώρες στη ΓΑΔΑ. Πού κινήθηκε αυτή η κατάθεση;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο. Δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο της κατάθεσης. Ήταν μία ήρεμη διαδικασία, αρκετά χρονοβόρα. Απάντησε σε ό,τι με ρώτησαν και διηγήθηκα περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί.

Δημ: Έχει βγει ένα πόρισμα των ιατροδικαστών στο οποίο αναφέρεται εγκληματική ενέργεια από ασφυξία για τη Μαλένα και την Ίριδα. Πώς σχολιάζεις;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Ακόμη και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να τα πειράξει, γιατί έβλεπα πως ήταν απέναντί τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει, για να έχω μία γνώμη, Αν, όμως, για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, για εμένα, το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σχετικά με την υπόθεση.

Δημ: Τι είναι αυτό που ζητάς σήμερα;

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Ζητάω ηρεμία κατ’αρχην από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ