Ραγδαία είναι τα νέα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Mega, και αποκάλυψε πως οι παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών σε συνέντευξη που έδωσε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά έμειναν σε μονόκλινο, γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί. Ωστόσο, όσα δηλώνει η μητέρα έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η διαμονή των παιδιών σε μονόκλινο ήταν επίκληση της μητέρας, η οποία τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι τοξικολογικές εξετάσεις οδηγούν τις αρμόδιες αρχές στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας φαίνεται να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Η 9χρονη, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εισέπνευσε αέριο το οποίο προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς και τον αιφνίδιο θάνατό της. Σε αυτή την περίπτωση, το αμέσως επόμενο στάδιο των ερευνών είναι οι αρχές να σχηματίσουν μια λίστα υπόπτων και μόλις αξιολογήσουν τα στοιχεία, να καταλήξουν στον δολοφόνο και τα κίνητρα του.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο φάκελος ανετέθη στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ξεκίνησαν μια ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν σε πρώτη φάση το δολοφόνο της 9χρονης Τζωρτζίνας και σε δεύτερο χρόνο αν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών της Μαλένας και της Ίριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ