Οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να κατακτήσουν τους στόχους τους κάνοντας παράλληλα περήφανη τη χώρα τους. Η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με 4 χρυσά μετάλλια από τους Μίλτο Τεντόγλου, Αντιγόνη Ντρισπιώτη, Απόστολο Χρήστου και Αντώνη Παπακωνσταντίνου.

Μίλτος Τεντόγλου

Με ρεκόρ αγώνων 8.52 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος.

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

Απόστολος Χρήστου

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, με 24.36 χρόνο που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Πρωταθλητής Ευρώπης στην κωπηλασία ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο Μόναχο, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών. 

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Ρώμη με το χάλκινο της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στον τελικό του Κόμπο: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς.

Eνα χρόνο μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Τέλος, μια ανάσα πριν από το βάθρο βρέθηκαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο Τεχνικό Ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης παίρνοντας την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ