Η Εύα Καϊλή αντικατέστησε τον δικηγόρο που θα βρεθεί στο πλευρό της για να την υπερασπιστεί στην έρευνα που γίνεται για το Qatargate. Ο Αντρέ Ριζόπουλος που εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Ευρωβουλευτή αποχώρησε από την υπόθεση. Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή είναι ο Σβεν Μαρί.

Ο ποινικολόγος είναι μια μεγάλη νομική προσωπικότητα του Βελγίου. Θεωρείται ένας εκ των καλύτερων ποινικολόγων, με υψηλό προφίλ, αν και οι υποθέσεις που αναλαμβάνει συχνά προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Χαρακτηρίστηκε ως «ο δικηγόρος του διαβόλου» όταν υπερασπίστηκε τον Φουάντ Μπελκάσεμ, ηγέτη της εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Sharia4Belgium ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άντρες για να πολεμήσουν για το ισλαμικό κράτος.

Άλλοι διάσημοι εντολείς του είναι ο Σίλβιο Ακίνο, μεγαλέμπορος ναρκωτικών που δολοφονήθηκε, ο Μαρσέλ Χαμπράν, γκάνγκστερ, νονός του υποκόσμου στο Βέλγιο. Ο Μισέλ Λελιέβρ, συνεργός του Βέλγου παιδόφιλου δολοφόνου Μαρκ Ντιτρού. Ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή απέκτησε παγκόσμια φήμη όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, τζιχαντιστή και μοναδικού επιζώντα της επίθεσης στο Μπατακλάν. Ο γαλλικός τύπος είχε προσδώσει στον Σβεν Μαρί το προσωνύμιο «ο δικηγόρος των αποβρασμάτων» αποδοκιμάζοντας την απόφασή του να υπερασπιστεί τον μακελάρη.

Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ανέφεραν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην υπερασπιστική γραμμή, αλλά και στο επικοινωνιακό κομμάτι.

«Ο Σβεν Μαρί ξεκίνησε να γίνει ποδοσφαιριστής. Τον κέρδισε τελικά η Νομική. Φημίζεται για τα τεχνάσματα που αξιοποιεί μέσα στη δίκη υπέρ των εντολέων του», αναφέρθηκε επίσης στην εκπομπή.

Ως προς τους λόγους της αλλαγής δικηγόρου υπήρξε φημολογία ότι ο Αντρέ Ριζόπουλος επέμενε να δηλώσει ένοχη και να συνεργαστεί. Ωστόσο, στην εκπομπή της «Αλήθειες με τη Ζήνα» αναφέρθηκε η παράμετρος ότι έχουμε 5 συλληφθέντες. Αριθμός που είναι «επικίνδυνος» για εγκληματική οργάνωση.

Το περιβάλλον της έκανε δήλωση αναφέροντας: «Η Εύα Καϊλή δήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον Βέλγο δικηγόρο Αντρέ Ριζόπουλο. Θεώρησε ότι η επιχειρηματολογία του δεν έπεισε τους δικαστές και η τοποθέτησή του δεν την βρήκε σύμφωνη με αποτέλεσμα να αναζητήσει την αντικατάστασή του». Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος παραμένει εκπρόσωπός της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ