Κίνηση ματ κάνει η Εύα Καϊλή αντικαθιστώντας τον δικηγόρο που θα βρεθεί στο πλευρό της για να την υπερασπιστεί στην έρευνα που γίνεται για το Qatargate.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico, ο Αντρέ Ριζόπουλος που εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Ευρωβουλευτή αποχωρεί από την υπόθεση και τη θέση του αναλαμβάνει ο Σβεν Μαρί. Ο ποινικολόγος είναι ιδιαίτερα γνωστός ενώ θεωρείται ένα δυνατό χαρτί στον χώρο τόσο λόγω των -υψηλού προφίλ- πελατών του, όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του.

«Παίρνω τη σκυτάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε μήνυμά του στη Politico ενώ ο Αντρέ Ριζόπουλος επιβεβαίωσε ότι απομακρύνεται από επικεφαλής της δικηγορικής ομάδας της Εύας Καϊλή χωρίς να κάνει γνωστούς τους λόγους και μη θέλοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρί έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ ο οποίος πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» λόγω προηγούμενων πελατών όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ