Σφοδρή κακοκαιρία με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις μας έχει επισκεφθεί από το πρωί της Πέμπτης, τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Τα πρώτα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί τους πολίτες λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Το okmag ζήτησε τη γνώμη του γνωστού και έμπειρου μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ τόσο για το τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες αλλά και μέρες. Διαβάστε όσα δήλωσε στο okmag:

Να πω ότι βιώνουμε την πρώτη κακοκαιρία του καθυστερημένου φετινού χειμώνα. Αυτή η κακοκαιρία οφείλεται στην κακοκαιρία που υπήρχε πριν στην Ιταλία και επηρεάζει όλη τη χώρα μας. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα αυτής της σφοδρής κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα, αλλά και χιόνια στο ορεινά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα πάνε σε όλη την Ελλάδα και θα κρατήσει και αύριο Παρασκευή με λιγότερη ίσως σφοδρότητα. Και το Σάββατο και την Κυριακή. Παράλληλα θα πέσει η θερμοκρασία. Μετά το τέλος αυτής της κακοκαιρίας θα έρθει από Τετάρτη και δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με περισσότερο κρύο.

Όσον αφορά την Αττική θα συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση; Να περιμένουμε νέες πλημμύρες;

Όσον αφορά το 112 θέλει μια πιο προσεκτική ανακοίνωση. Δηλαδή όταν θα υπάρχουν πληροφορίες από το ειδικό ραντάρ ότι θα έχουμε καταιγίδες τότε θα πρέπει να ενεργοποιείται. Θα έχουμε τοπικά έντονα φαινόμενα αλλά σίγουρα δεν θα είναι σαν την περσινή κακοκαιρία που είχαμε τέτοιο καιρό. Θα έχουμε καταιγίδες. Θέλει προσοχή, αλλά όχι ανησυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ