Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την Κω συνεχίζεται και τα στοιχεία διαδέχονται το ένα το άλλο. Η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη, ωστόσο, το DNA και τα τηλέφωνα είναι αυτα΄που θα δείξουν ποιος είναι τελικά ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος. Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νότιας Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε στο okmag για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Στο στάδιο που είμαστε φαίνεται ότι συνέβησαν κάποια πράγματα για τα οποία δεν υπήρχε πριν σαφής εικόνα. Πιστεύω ότι σε τέτοια εγκλήματα πρέπει να αναλαμβάνει ειδική υπηρεσία του ανθρωποκτονιών γιατί έχουν εξειδίκευση και ξέρουν πώς να κάνουν ανακρίσεις και να πάρουν και μια ομολογία. Ήταν σημαντικό τις πρώτες ώρες που χάθηκε η κοπέλα και υπήρχαν στοιχεία. να γίνει μια καλή δουλειά για να ληφθεί ομολογία από όποιον σκότωσε την κοπέλα και όποιον συμμετείχε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε ποιο σημείο βρίσκεται;

Όσο εξελίσσεται η έρευνα έρχονται στο φως καινούργια στοιχεία. Θα φθάσουμε, όμως, στο τέλος αυτής της υπόθεσης με την επιστημονική αστυνομία, με την ανάκτηση στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα. Ο υπήκοός Μπαγκλαντές που κατηγορείται για τον φόνο φαίνεται ότι έσβησε κάποια πράγματα από το κινητό του τηλέφωνο.

Στην αρχή υπήρχαν στοιχεία που έδειχναν την κοπέλα να πηγαίνει στο σπίτι, αλλά δεν υπήρχε σαφής εικόνα αν έφυγε από το σπίτι περπατώντας ή αν τη μετέφεραν νεκρή. Το πτώμα βρέθηκε από μια εθελόντρια. Εγώ πιστεύω ότι μεταφέρθηκε από την πρώτη στιγμή εκεί, εκτός και αν συμμετείχε στις έρευνες ο αυτουργός. Αυτό θα ήταν, όμως, πολύ ριψοκίνδυνο γιατί υπήρχε αστυνομία και δεν θα είχε λόγο να το μεταφέρει κάποιος ένα πτώμα που δεν έχει βρεθεί σε άλλο σημείο. Εκτός αν πίστευε ότι εκεί έψαξε η αστυνομία και δεν θα έκανε ξανά έρευνα. Αυτό είναι ένα σενάριο, αλλά δεν ξέρω πόσο ισχυρό είναι.

Στις μαρτυρίες που έχει πάρει ως τώρα η αστυνομία υπάρχουν αντιφάσεις;

Σύμφωνα με αυτά που έχουν διαρρεύσει από τη δικογραφία, οι μαρτυρίες των αλλοδαπών (υπήκοων Μπαγκλαντές και Πακιστάν) ήταν ασαφείς και αντιφατικές. Ωστόσο, θα βγουν νέα στοιχεία με την έρευνα στα τηλέφωνα, αλλά και με το DNA. Θα βρεθεί και DNA γιατί δεν νομίζω ότι ο δολοφόνος ήταν εκπαιδευμένος για να αποστειρώσει το πτώμα και τις σακούλες που βρέθηκαν εκεί. Ήταν ένα έγκλημα παρόρμησης ή βιασμού και πάθους που έχουμε ξαναδεί σε περιπτώσεις γυναικοκτονιών. Θα δούμε αν είναι έγκλημα που έχει να κάνει με βίαιη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που βλέπει ότι δεν τον αποδέχεται το θύμα και το σκοτώνει ή με συμπεριφορά ενός ανθρώπου που βλέπει ότι χάνει κάποιον. Όλα οδηγούν στον υπήκοο Μπαγκλαντές. Τώρα αν υπάρχουν συνεργοί είναι ένα ζήτημα γιατί αυτό δείχνει η μεταφορά του πτώματος. Δεν αποκλείεται να έγινε από ένα άτομο, αλλά θα ήταν δύσκολο. Οπότε θα φανεί αν υπήρχε συνεργός.

Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει ανάμειξη και του συντρόφου της 27χρονης;

Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά του συντρόφου δημιουργεί ερωτήματα. Πώς μπορεί κάποιος που είναι με μια κοπέλα να αποδέχεται ότι θα πάει να τη συναντήσει κάπου χωρίς να ξέρει ή χωρίς να την έχει στείλει εκείνος. Το γεγονός ότι αμέσως μετά το περιστατικό ο σύντροφος είχε μια φωτογραφία στο κινητό του και έδειξε ότι ανησύχησε. Από τη μια του λέει η σύντροφος «θα έρθεις από εκεί νβα με πάρεις;», αλλά το πού είναι και τι κάνει δεν τον ενδιαφέρει και μέσα σε μια ώρα- δυο από τη στιγμή που δεν απαντάς ανησυχώ ότι κάτι συνέβη άσχημο. Αυτή η συμπεριφορά του είναι λίγο ασταθής. Θα δείξει όμως, γιατί δεν έχουμε ακόμη όλα τα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ