Τον 34χρονο ισοβίτη συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που αφαίρεσε τη ζωή της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021, αναλαμβάνει και πάλι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Ο νομικός εκπρόσωπος μιλά αποκλειστικά στο ΟΚ! λίγο πριν από την έναρξη της δίκης στο Εφετείο στις 28 Μαρτίου.

Εκπροσωπείτε και πάλι τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά από πέντε μήνες. Πώς προέκυψε ξανά η συνεργασία μαζί του;

Δεν σταματήσαμε ποτέ να έχουμε επαφή, ακόμη και το διάστημα –από τον περασμένο Οκτώβριο– που λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία. Η απόφαση λήφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και ήταν από κοινού προκειμένου να συνεχίσουμε μαζί και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κύριο Αναγνωστόπουλο από το αρχικό ακόμη στάδιο της ανάκρισης και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και τώρα.

Για ποιο λόγο διακόπηκε τότε η συνεργασία;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, ούτε συνέβη κάποιο περιστατικό που οδήγησε στην προσωρινή παύση της συνεργασίας μας. Μάλιστα, στις επικοινωνίες που είχαμε εκείνο το διάστημα τον συμβούλευα σε πολλά νομικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι δικαίωμα του κατηγορουμένου να επιλέγει τον συνήγορο που θα τον εκπροσωπήσει.

Είστε από τους λίγους ανθρώπους που μιλάτε μαζί του από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι και σήμερα. Τι σας λέει αναμένοντας το Εφετείο;

Έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Μην ξεχνάτε ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ζητούσε να τιμωρηθεί για όσα έκανε. Μια δίκαιη δίκη ζητά. Δεν λειτουργεί ως νάρκισσος, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει, και σέβεται απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις. Έχει όμως και δικαιώματα, αυτά που του παρέχει ο ίδιος ο νόμος. Θέλετε να σας πω την πραγματικότητα; Μετά το έγκλημα δεν τον νοιάζει ο εαυτός του. Τον νοιάζει μόνο η κόρη του. Η Λυδία είναι και θα είναι το μόνο του μέλημα.

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ