Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από την Κυριακή. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός και οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Το okmag επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ ο οποίος δήλωσε: «Σωστά εξέδωσε η ΕΜΥ ανακοινωθέν για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Θα είναι μια επικίνδυνη κακοκαιρία με χαμηλές θερμοκρασίες και μποφόρ που θα φτάσουν τα 10».

Δεδομένο θεωρείται το χιόνι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, τι θα συμβεί όμως με το κέντρο της πόλης; Θα χιονίσει κι αν ναι πόσο; Ο Νίκος Καντερές απαντάει: «Ναι, θα χιονίσει όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω το πόσο.

Σίγουρα δεν θα είναι όπως πέρσι. Το επικίνδυνο διάστημα θα είναι από το μεσημέρι της Κυριακής έως το απόγευμα της Δευτέρας. Πρόκειται για μια δύσκολη εβδομάδα με χαμηλές θερμοκρασίες. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί Τετάρτη αλλά και Πέμπτη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτική Προστασία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο καλώντας παράλληλα – με ειδικές οδηγίες – τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή. Εξετάζεται, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κομβικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι αλυσίδες θα είναι υποχρεωτικές, με ελέγχους από σήμερα το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ