Νεκρή εντοπίστηκε σήμερα το πρωί η νεαρή φάλαινα από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα, στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Η φάλαινα είχε εμφανιστεί το προηγούμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια, μετά από διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής.

Ο «Σωτήρης», όπως ονόμασαν τη φάλαινα, ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, κινητοποιήθηκε άμεσα ομάδα κτηνιάτρων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα, καθώς και ειδικών επιστημόνων για την κατάλληλη μεταφορά του ζώου σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και λήψη των αναγκαίων βιολογικών δειγμάτων για την πραγματοποίηση εξιδεικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, βάσει της σχετικής εγκυκλίου της Δ/νσης Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις ενέργειες επί περιστατικών νεκρών άγριων υδρόβιων ζώων. Τα ευρήματα που θα προκύψουν θα καταστήσουν δυνατή τη διαπίστωση και τυχόν άλλων παθολογικών προβλημάτων, εκτός αυτών που είχαν ήδη εντοπιστεί κλινικά και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τις προηγούμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ