H φάλαινα που εντοπίστηκε στα ρηχά στην Βουλιαγμένη και στον Άλιμο τις προηγούμενες ημέρες, το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε εκ νέου στα ρηχά σε νησί στον Σαρωνικό. Αυτό αναφέρει το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, Αρίων.

«Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον Αρίων για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού στη Σαλαμίνα στο Σαρωνικό Κόλπο. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων του Αρίων(κ. Μιχάλης Πέζαρος), Βιολόγων (κ. Νικήτας Βογιατζής) και εθελοντών ανταποκρίνεται και παρέχει ιατροφαρμακευτική αγωγή στο ζιφιό επιτόπου. Στην επιχείρηση συνδράμει ενεργά η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Πολεμικού Ναυτικού με ομάδα δυτών των Ο.Υ.Κ. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό», γράφει στην ανακοίνωσή την οποία συνοδεύουν δύο φωτογραφίες του θηλαστικού.

Ο «Σωτήρης», όπως ονόμασαν τη φάλαινα, ήταν σοβαρά τραυματισμένος αλλά καθώς άρχισε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί σε βαθύτερη περιοχή. Ωστόσο, σήμερα εντοπίστηκε και πάλι στα ρηχά της Σαλαμίνας.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα συγκινητικό βίντεο με εθελόντρια της ομάδας All For Blue organization τραγουδά στην τραυματισμένη φάλαινα.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ