Ένας πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού του κόσμου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για την εμπειρία του από τα χρόνια που έζησε στη δομή.

Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος ανέφερε: «Τιμωρίες έχω ζήσει, ήμουν 6-7 χρόνια στις 2 δομές. Συνήθως τιμωρίες έτρωγαν τα παιδιά, τα οποία «δεν καθόντουσαν ήρεμα, δεν ήταν φρόνιμα» ή αντιδρούσαν ενάντια στους παιδαγωγούσες και σε αυτά που μα έλεγαν να τηρήσουμε. Μερικές φορές μας έλεγαν να κάνουμε κάτι και άμα το αρνιόμασταν, μπορεί να τρώγαμε καμιά τιμωρία».

Για την απομόνωση που φέρεται να υποστήριξαν κάποια παιδιά ότι τους επέβαλλαν, εργαζόμενοι της δομής, ο Αλέξανδρος είπε πως, έχω ακούσει από παιδιά τα οποία ήταν σε δομή. Είχαν κλειδώσει εάν δεν κάνω λάθος 3-4 άτομα, νομίζω τρία, τα οποία – απ΄ ό,τι μου είπαν τα ίδια τα παιδιά κιόλας – είχαν πάρει την απόφαση να φύγουν από της Κιβωτού για δικούς τους συγκεκριμένους λόγους. Αποφάσισαν να φύγουν ένα βράδυ αργά. Μετά ξαναγύρισαν πίσω, πριν ξυπνήσουν και τα υπόλοιπα παιδιά αλλά τους πιάσανε και τους είχαν κλειδώσει στα δωμάτια γι’ αυτό το συγκεκριμένο που κάνανε»

«Θεωρώ πως ήταν τιμωρία. Ότι το κάνανε ως τιμωρία, να μην πάνε να μιλήσουν με τα άλλα παιδιά και τους ξεσηκώσουν; Και πάλι το να κλειδώσουν τα παιδιά τα συγκεκριμένα σε απομονωμένο όροφο και σε δωμάτιο το οποίο δεν έχει τριγύρω άλλα παιδιά, που να μένουν εκεί, ναι έχει γίνει» αποκάλυψε ο Αλέξανδρος.

«Από κάποιο συγκεκριμένο παιδαγωγό είχαν πολύ παλαιοτέρα. Έτυχε να είμαι παρών σε ένα περιστατικό στο οποίο είδα ότι άπλωσε χέρι. Το είχα καταλάβει γιατί ρώτησα και τα μικρά παιδιά. Εννοείται ότι έκατσα και μίλησα και εγώ και άλλα παιδιά που είχαν δει κάτι παρόμοιο ή που είχαν αντιληφθεί κάτι παρόμοιο από τον/την συγκεκριμένο παιδαγωγό. Εννοείται πήγαμε και μιλήσαμε με τον πατέρα (σ.σ. Αντώνιο), κανονίσαμε μια συνάντηση, μας άκουσε, τα είπαμε και μπροστά στον/στην παιδαγωγό και εκεί πέρα έληξε το θέμα με το να πάρει την απόφαση ο πατήρ (σ.σ. Αντώνιος) και να τον/την διώξει» κατέληξε για την Κιβωτό του Κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ