Ιστορία έγραψε η Μόρα Χέιλι στις εκλογές της Αμερικής, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα gay που εξελέγει κυβερνήτης αλλά και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση στη Μασαχουσέτη.

«Εκείνοι που με ψήφισαν και εκείνοι που δεν το έκαναν, να ξέρουν ότι θα είμαι μια κυβερνήτης για όλους και θα συνεργαστώ με όποιον θέλει να κάνει τη διαφορά σε αυτή την πολιτεία», δήλωσε η 51χρονη εκπρόσωπος των Δημοκρατικών και γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης.

«Τα καταφέραμε Μασαχουσέτη», είπε η Μόρα Χέιλι

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Μόρα Χέιλι τόνισε: «Θέλω να πω κάτι σε κάθε μικρό κορίτσι και κάθε νεαρό ΛΟΑΤΚΙ άτομο εκεί έξω ότι ελπίζω το αποψινό να σας δείχνει ότι μπορείτε να γίνεται οτιδήποτε, οποιοσδήποτε θέλετε να είστε, χωρίς κανένας και τίποτα να σας εμποδίσει, εκτός από τη δική σας φαντασία», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Στέκομαι απέναντί σας απόψε, υπερήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα και το πρώτο ομοφυλόφιλο άτομο που εκλέγεται κυβερνήτης της Μασαχουσέτης».

«Τα καταφέραμε Μασαχουσέτη», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε μετά τη νίκη της στις εκλογές.

Δεν είναι όμως μόνο η Μόρα Χέιλι που κατάφερε να πάρει τον τίτλο της πρώτης γυναίκας κυβερνήτης στη Μασαχουσέτη. Η Νέα Υόρκη και το Αρκάνσας είναι επίσης ανάμεσα στις πολιτείες που απέκτησαν πρώτη φορά γυναίκα κυβερνήτη. Τη συγκεκριμένη θέση στη Νέα Υόρκη κατέκτησε η Κάθι Χόκελ ενώ στο Αρκάνσας εξελέγει η Σάρα Χακάμπι Σάντερς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ