Μόλις στα 23 του χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να εκτοξευθεί στην κορυφή, να φέρει το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα και να γίνει ο πιο cool αντιστάρ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Έλληνας αθλητής από τα Γρεβενά μπορεί να έκανε τους συμπατριώτες του να ξενυχτήσουν, αλλά προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό της φετινής Ολυμπιάδας στο «Τόκιο 2020».

Αν και στην αρχή, φάνηκε να του πηγαίνουν όλα στραβά, ο Μίλτος Τεντόγλου στην τελευταία του προσπάθεια στο άλμα εις μήκος κατάφερε να πάρει την πρωτιά και με 8,41μ άλμα να βρεθεί στην κορυφή του βάθρου. Οι συμπαίκτες του έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι, καθώς μέχρι το τελευταίο του χρυσό άλμα ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν 4ος στην  κατάταξη.

Εκτός από τη νίκη – θρίλερ όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία με τη συμπεριφορά του. Αυτός ο τόσο cool αθλητής μπήκε στο στάδιο και κατά την παρουσίασή του τράβηξε πάνω του τα βλέμματα. Γιατί; Μα φυσικά γιατί εμφανίστηκε με γυαλί ηλίου και χτύπησε τη γροθιά στο πάτωμα, όπως οι αθλητές του σούμο. Δείχνοντας στους Ιάπωνες διοργανωτές πως δεν έχει πάει αδιάβαστος στην Ολυμπιάδα τους.

Ο ίδιος όμως, φρόντισε μέσα από την πορεία του, αλλά και την εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο «Τόκιο 2020» να ξεχωρίσει και για το ήθος, την ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη του. Μια ταπεινότητα που πηγάζει από μέσα του, καθώς ο ίδιος δεν θέλησε στιγμή να υπερηφανευτεί για τα κατορθώματα και τη νίκη του. Μια συγκίνηση που έβγαλε σε όσους τον παρακολούθησαν όταν βραβεύτηκε με τους ήχους του Ζορμπά.

Υπάρχουν όμως, τουλάχιστον τρεις στιγμές που ο Τεντόγλου μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι με τη συμπεριφορά και όχι με το μετάλλιο του, παρόλο που ήταν ΧΡΥΣΟ.

Οι στιγμές που ο Μίλτος τεντόγλου μας έκανε περήφανους

Μετά τη μεγάλη νίκη του, στις πρώτες δηλώσεις ως Χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χάνει το ήθος του και μιλά δίκαια για τον αντίπαλό του.

«Έκανα την ίδια επίδοση με τον πρώτο, τον Κουβανό. Ήταν καλύτερα από εμένα. Νιώθω λίγο κάπως. Νίκησα, αλλά ήμουν τυχερός. Έτρεξα νορμάλ και έκανα ένα αλματάκι που είχα συνηθίσει να κάνω και νιώθω τυχερός που κέρδισα», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον συναθλητή του, Ετσαβαρία.

Ακόμη, την ώρα της απονομής του θέλησε κι ο ίδιος να στείλει το δικό του μήνυμα στήριξης στις γυναίκες. Μπορεί πολλούς να τους ξένισε η ροζ μάσκα που φορούσε ο Τεντόγλου τη στιγμή της απονομής, αλλά αυτή έκρυβε ένα μήνυμα. Όπως έγινε γνωστό οι αθλήτριες της ξιφασκίας των ΗΠΑ, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν που στη διοργάνωση συμμετείχε αθλητής –που κατηγορείται για τρεις απόπειρες βιασμού- και έτσι εμφανίστηκαν με ροζ μάσκες ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Το παράδειγμά τους ακολούθησε και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης.

Τέλος, όπως είχε αναφέρει και σε δημοσίευμά του ο Ανδρέας Στασινός στο Protagon.gr, το 2018, χάρη στον Μίλτο Τεντόγλου μάθαμε ότι η θρυλική Γερμανίδα αθλήτρια Χάικε Ντρέσλερ εργάστηκε ως ανώνυμη -και αόρατη- εθελόντρια στο Πανευρωπαϊκό Στίβου του Βερολίνου. Όταν ο Μίλτος Τεντόγλου την είδε, την αναγνώρισε και πήγε να την ασπαστεί,  πριν να παραλάβει το χρυσό μετάλλιό του, στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.

Πηγή: protagon.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ