Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, βγήκε χθες στη δημοσιότητα. Ο Νίκος Κουρής διαχειριστής του Mikis Radio, χρησιμοποιούσε το όνομα Νίκος Θεοδωράκης, ισχυριζόμενος ότι είναι γιος του μεγάλου μας συνθέτη που πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου. Η κόρη του Μαργαρίτα κατέθεσε την Τετάρτη ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα έκδοσης προσωρινής απόφασης έτσι ώστε να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης». Η προσωρινή απόφαση βγήκε το μεσημέρι της Πέμπτης και πλέον απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιήσει ξανά το επίθετο του διάσημου συνθέτη.

Το οkmag.gr μίλησε με τον Νίκο Κουρή λίγα λεπτά μετά την έκδοση της προσωρινής απόφασης. Ο άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη τόνισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση και πως στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι γιος του.

Διαβάστε όσα δήλωσε στο okmag.gr:

Έχω ένα δικαστήριο μπροστά μου και θα δώσω τη μάχη.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε το επώνυμο Θεοδωράκης.

Το περίμενα αυτό αλλά έχουμε μπροστά μας δίκη.

Επιμένετε ότι είστε γιος του Μίκη Θεοδωράκη και θα προσπαθήσετε να το αποδείξετε;

Θα αποδειχθεί και αυτό στην πορεία… ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Ποιες θα είναι οι κινήσεις από εδώ και πέρα.

Θα σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και περιμένω να εκδικαστεί η υπόθεση και φυσικά να δημοσιεύουν τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.

Τι περιμένετε από τη διαθήκη του μεγάλου μας συνθέτη…

Περιμένω όλα και τίποτα από τη διαθήκη. Αφήστε να βγει η διαθήκη. Εγώ περίμενα τη διαθήκη ας την περίμεναν και οι άλλοι που βιάστηκαν και φοβούνται…

Σε περίπτωση που αποδείξετε ότι είστε γιος του Μίκη Θεοδωράκη, τι θα διεκδικήσετε;

Τίποτα δεν θα διεκδικήσω. Δεν έχω ανάγκη να διεκδικήσω κάτι. Αυτό που ήθελα από τον Μίκη το πήρα.

Τι θέλατε;

Μου έχει εμπιστευτεί το έργο του να το προωθήσω σε όλον τον κόσμο μέσα από το ραδιόφωνο που έχω φτιάξει. Και την αγάπη του. Τι άλλο να μου δώσει ο άνθρωπος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ