Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Βαρυμπόμπη έφερε ώρες αγωνίες, όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής. Ζώα εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, τεράστιες εκτάσεις πρασίνου κάηκαν ολοσχερώς ενώ περιουσίες έγιναν στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά, Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, δεν τέθηκε υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα και μάλιστα δύο 24ωρα μετά μιλάμε για αναζωπύρωση.

Η αισιόδοξη είδηση της ημέρας είναι ότι βρέθηκε και το τελευταίο άλογο από τον Ιππικό Όμιλο της Βαρυμπόμπης. Οι εγκαταστάσεις του κάηκαν και οι υπεύθυνοι τα άφησαν ελεύθερα για να σωθούν, όταν οι φλόγες άρχισαν να φτάνουν στον Όμιλο, καθώς τα φορτηγά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο. Αρκετά από αυτά τα άλογα ήταν για θεραπευτική ιππασία.

Ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Γαστεράτος, που καλύπτει μέσα από τις φωτογραφίες του το πύρινο μέτωπο, βοήθησε να αναγνωριστούν κάποια από αυτά τα άλογα που κατάφεραν να σωθούν. «Όσο οξύμωρο κι αν φανεί μέσα από της φωτογραφίας σας έμαθα ότι ζουν τα αλογάκια μας, τα άλογα της θεραπευτικής ιππασίας», του έγραψαν για τη φωτογραφία που μοιράστηκε στο Instagram του και που γρήγορα έγινε viral. «Αν και η φώτο δείχνει την τραγική κατάσταση αποτέλεσε την 1η ευχάριστη είδηση».

Το μήνυμα αυτό, όπως ήταν φυσικό, συγκίνησε τον φωτορεπόρτερ. Η φωτογραφία που βοήθησε να μάθουν ότι ζουν τα άλογα είναι η παρακάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ