Μια νέα φωτιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στα Ψαχνά Ευβοίας, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στη Βοιωτία, όπου έχασε τη ζωή του ένας βοσκός.

Η φωτιά στα Ψαχνά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας και η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς οι άνεμοι ήταν ισχυροί

Οι φλόγες έκαιγαν σε μικρή απόσταση από τα Ψαχνά, ενώ εκεί έσπευσαν 42 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ωστόσο, απαιλήθηκαν σπίτια και στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Ανάμεσα στοςυ ανθρώπους που έχουν σπίτι στα Ψαχνά είναι και η Μελίνα Μακρή, η οποία έστειλε ένα μήνυμα αγωνίας μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

«Φωτιά πάνω από το σπίτι μας: Ψαχνά και Β. Αρτάκη. Στάχτες παντού», ανέφερε στο μηνυμά της η Μελίνα Μακρή.

Αυτήν τη στιγμή η φωτιά απλώνεται στο δάσος ανάμεσα στα Ψαχνά και τον Πισσώνα και σε αυτή την εστία έχουν επικεντρωθεί οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 110 πυροσβέστες (μεταξύ των οποίων και 20μελής ομάδα από τη Γαλλία) , εθελοντές, προσωπικό των δήμων με 35 υδροφόρες, μηχανήματα έργου της περιφέρειας και δυνάμεις του στρατού.

Η εκτίμηση του συντονιστικού οργάνου το πρωί της Τρίτης ήταν ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, χωρίς να έχει ελεγχθεί, και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής στην περιοχή έχουν καεί 6.500 στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης.

Το μέτωπο της Αρτάκης έχει ήδη ελεγχθεί, ωστόσο η περιοχή βρίσκεται υπό ισχυρή επιτήρηση λόγω του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πλοίο οι ασθενείς του νοσοκομείου – «Συνθήκες πολέμου» δηλώνουν οι γιατροί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ