Δραματική είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη όπου οι κάτοικοι ζουν πρωτόγνωρες εικόνες με το νοσοκομείο της πόλης να εκκενώνεται τα ξημερώματα με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

65 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο πλοίο Αδαμάντιος Κοραής ενώ στο λιμάνι της πόλης στήθηκαν τέντες όπου λειτουργούν τα επείγοντα.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης- συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Στην Αλεξανδρούπολη κυριολεκτικά βρέχει στάχτη ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο και το ίδρυμα χρονίως πασχόντων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα νεογνά του νοσοκομείου μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη όπως και τα σοβαρά περιστατικά της ΜΕΘ.

Δείτε τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα στο Ζnews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ