Με τον πιο συγκινητικό τρόπο, δάκρυα στα μάτια και λόγια αγάπης αποχαρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ: Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» που γνώριζε προσωπικά τον Μίκη Θεοδωράκη και τον θαύμαζε για το έργο του, μόλις πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Η ανάτηση της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη:

«Σήμερα ο αγαπημένος μας Μίκης, ο Μίκης όλων των Ελλήνων πέρασε στην αθανασία. Σήμερα θρηνεί ολόκληρη η Ελλάδα. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν μόνο ένας μεγαλοφυής συνθετης και μια κορυφαία προσωπικότητα, ο Μικης Θεοδωράκης είναι η ίδια η ιστορία της Ελλάδας.

Μέσα από το έργο του, μέσα από όλα όσα προσέφερε θα μείνει πάντα ζωντανός στις σκέψεις και τις καρδιές όλων μας. Για ολόκληρη την οικογένεια μας ήταν ένας από τους πιο πολύτιμους φίλους. Νιώθω βαθύτατα συγκλονισμένη από την μεγάλη αυτή απώλεια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Δάκρυα που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μου. Κρατώ μέσα στην καρδιά και στην σκέψη μου σαν ιερό θησαυρό κάθε του λέξη, και νιώθω πραγματικά ευλογημένη για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε μαζί του.

Στέλνω την αγάπη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Μαζί με ολόκληρη την οικογένεια μας, είμαστε πάντα στο πλευρό τους. Αντίο αγαπημενε μας Μικη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ