Η Μαρία Παπάκου, πρώην αθλήτρια της Εθνικής ομάδας ενόργανης αποκαλύπτει μετά από χρόνια την τραγική της εμπειρία για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον προπονητή της. Σχεδόν 20 χρόνια μετά βρήκε το θάρρος να μιλήσει για αυτά που έζησε ενώ καταγγέλλει πως ο συγκεκριμένος έκανε το ίδιο και σε άλλα κορίτσια, στις ηλικίες των 11 και 12 ετών και ότι κανένας δεν του είπε τίποτα.

Η Μαρία Παπάκου, περιέγραψε στην κάμερα της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όσα φέρεται να έζησε στα χέρια του προπονητή Εθνικής ομάδας. «Άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου», περιγράφει η αθλήτρια με τις διεθνείς διακρίσεις. «Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές. Κανένας δεν του είπε μια λέξη, να του βάλει ένα όριο».

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση, “Μαρία, τελικά, ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; Γιατί είχαμε την απορία”. Και της λέω, τελικά το γνωρίζατε όλοι και δεν έκανε κανένας τίποτα;»

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθια μου, ερχόταν και μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα με φιλήσει, να φιλήσει τα χείλη μου που είναι πολύ όμορφα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μου έλεγε και δε θα το ξεχάσω ποτέ, ότι Μαρία αυτό που συμβαίνει θα το ξέρει μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός. Είναι ιερό», περιγράφει η Μαρία Παπάκου.

«Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για τις καταγγελίες, γνωρίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ενημερωθεί το Πειθαρχικό, η γενική γραμματεία Αθλητισμού και ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν κλήθηκαν σε απολογία άνθρωποι που κατηγορούνται και δυστυχώς εξακολουθούν να βρίσκονται στους χώρους δίπλα σε παιδιά», σημείωσε στην εκπομπή η Σοφία Μπεκατώρου που είναι η πρώτη αθλήτρια που μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ιστιοπλοΐας και έγινε η σημαία του ελληνικού #MeToo. 

Ποια είναι η Μαρία Παπάκου

Η 37χρονη αθλήτρια είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Κομοτηνής (T.Ε.Φ.Α.Α), με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική, καθώς και πτυχιούχος της σχολής Grafts με ειδικότητα σε Pilates και Yoga.

Είναι πρώην μέλος της Εθνικής Ελλάδος Ενόργανης, με συνολικά 79 διακρίσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Σήμερα, εργάζεται ως προπονήτρια του αγωνιστικού τμήματος στον αθλητικό σύλλογο «Ειρήνη Περιστερίου».

Ομάδα παγκορασίδων, προπονητές Apostolos Pessinis, Μαρία Παπάκου.

Posted by Γ.Α.Σ "ειρήνη" Περιστερίου on Sunday, June 11, 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ