Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ακόμα μια Παρασκευή είχε στο επίκεντρο της αναζήτησής της την αλήθεια γύρω από την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Βίντεο με το δεύτερο μέρος της συνέντευξής που έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη, προβλήθηκε στην εκπομπή, στο οποίο ο πατέρας των τριών παιδιών έδωσε απαντήσεις σχετικά με την σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου και τη στάση του όλο αυτό το διάστημα.

«Οι γιατροί είπαν να δει τη Ρούλα ένας ψυχίατρος. Πήγες εσύ και είπες “πάτε να βγάλετε την γυναίκα μου τρελή”;» ρώτησε η Αγγελική Νικολούλη. Εκείνος σχολίασε: «Εμένα δεν μου πέρασε τίποτα από το μυαλό τότε και συνεχίσαμε τη ζωή μας μετά τα νοσοκομεία. Μιας και οι γιατροί το είχαν πάρει όλοι χαμπάρι, γιατί τώρα πάμε να βγάλουμε όλοι τις ουρές μας απ’ έξω, τότε τι κάνανε; Ποιον ειδοποίησαν;»

Όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι μέσα σε 2,5 χρόνια χάθηκαν τρία παιδιά και πως ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε τίποτα, ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε: «Αν αναρωτιόμουν, θα τα είχα αφήσει έτσι; Θα την στήριζα μέχρι τέλους; Εγώ επικοινωνούσα με τους αρμόδιους γιατρούς και δεν τους έβρισκα στο τηλέφωνο, επικοινωνούσαν με τη Ρούλα. Η Ρούλα μου μετέφερε ότι υπάρχουν περαιτέρω εξετάσεις για τον γονιδιακό έλεγχο. Έπαιρνα τηλέφωνα και δεν είχα απάντηση.»

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης περιγράφει πως βίωσαν τον θάνατό της. «Τα έχασα τελείως, έπεσα κάτω, δεν μπορούσαν να με κρατήσουν τα πόδια μου και η Ρούλα σπάραζε και εκεί. Έκλαιγε ασταμάτητα. Ήρθαν να μας πάρουν κατάθεση στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί και μας είπαν “ηρεμήστε, θα σας πάρουμε άλλη στιγμή”. Δεν υπάρχει επίσημη αναφορά στην ώρα θανάτου.»

Στην συνέχεια όταν η Αγγελική Νικολούλη επισημαίνει στον πατέρα της αναφορές που έχει κάνει η Ρούλα Πισπιρίγκου ότι το μωρό έφυγε ξημερώματα, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει: «Δεν μπορώ να γνωρίζω. Δυστυχώς δεν έκατσα, επειδή δεν ασχολούμαι με αυτά, τα μέσα τα διαδικτυακά τα είχα μόνο για τη μουσική, για κανέναν άλλο λόγο. Δεν έκατσα να τη ρωτήσω γιατί και πως».

Παράλληλα ο Μάνος Δασκαλάκης επισημαίνει πως μετά από τους θανάτους των δύο παιδιών του ξεσπούσε την ώρα που οδηγούσε και είχε πει σε φίλο του ότι θέλει να πάει σε γιατρό. «Είπα σ’ έναν φίλο μου ότι δεν αισθάνομαι καλά, ότι θέλω τη βοήθειά του. Να πάω σε έναν γιατρό, δε νιώθω καλά γιατί χάνω τον έλεγχο, είχα πολλά νεύρα. Η Ρούλα όταν την έπαιρνα τηλέφωνο, έκλαιγε συνέχεια.»

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ηχητικό μήνυμα που έχει στην κατοχή του και αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη όπου η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει για εκείνον και όχι για τα παιδιά. «Ναι, αν χρειαστεί θα δοθεί στη Δικαιοσύνη. Σε αυτό το μήνυμα λέει για μένα, όχι για τα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ