Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της Έλενας Αθανασοπούλου. Η υπόθεση έλαβε χώρα το 2010 και σύμφωνα με την καταγγελία της η ηθοποιός γνώριζε τον σκηνοθέτη από το καλοκαίρι του 2009 και το 2010 σε έξοδό τους για φαγητό τη βίασε στο αμάξι του. Ο ίδιος αρνείται παντελώς την κατηγορία. Δήλωσε αθώος στο δικαστήριο και υποστηρίζει ότι συνευρέθηκε σεξουαλικά με την καταγγέλλουσα με τη συναίνεσή της και δεν χρησιμοποίησε βία σε βάρος της.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε με λεπτομέρειες τον βιασμό της από τον σκηνοθέτη στο αυτοκίνητό του πριν από 14 χρόνια ενώ η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση μέθης σύμφωνα με την καταγγελία της. Στην αίθουσα του δικαστηρίου βρέθηκαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί για να καταθέσουν. Η Μαρκέλλα Γιαννάτου και η Κατερίνα Διδασκάλου αναμένεται να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη. Στους μάρτυρες της δίκης περιλαμβάνεται και η Μαρία Τζομπανάκη. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Κώστας Αρζόγλου, η Μέλπω Κωστή και άλλοι.

Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού

Πρώτη μάρτυρας στη δίκη κατέθεσε η καταγγέλλουσα με μέρος της κατάθεσής της να δημοσιεύεται. «Μετά από 2 ώρες άρχισα να νιώθω έντονη ζαλάδα, κάτι που δεν μου είχε συμβεί ξανά. Του ζήτησα να φύγουμε…. Ένιωσα ότι θα χάσω τις αισθήσεις μου. Όταν σηκώθηκα μου ήρθε έντονη σκοτοδίνη, ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και έχασα τις αισθήσεις μου μέσα στο μαγαζί. Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου. Εκείνος πάνω μου να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Σοκαρίστηκα. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ήταν πολύ άσχημο. Τον βρήκα πάνω μου, ήταν βίαιος και λόγω αυτής της βιαιότητας στη πράξη ξύπνησα.

Συνεχίζοντας η ηθοποιός αναφέρθηκε στο σοκ που όπως είπε υπέστη αλλά και στις αντιδράσεις της. «Άρχισα να ουρλιάζω να τον κλωτσάω, να κλαίω αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχιζα να τον κλωτσάω και επειδή ήμουν έντονη αναγκάστηκε να φύγει από πάνω μου. Προσπαθούσα με κάθε τρόπο να τον απωθήσω, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να σηκωθεί. Ούρλιαζα και άρχισα να τον ρωτάω ”γιατί μου το έκανες αυτό;”. Ήθελα να φύγω. Ήμουν σε ένα απόμερο μέρος…».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ