Τα αδέλφια της 12χρονης που βιαζόταν και εκδιδόταν στον Κολωνό έχουν ενταχθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος. 

Τα πέντε ανήλικα αδέλφια του κοριτσιού θα παραμείνουν όλα μαζί σε σπίτι του «Χαμόγελου». Κοντά τους από την πρώτη στιγμή βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και γιατροί. «Τα παιδιά δεν πρέπει να χωρίζονται», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. 

Mάλιστα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση στις αρχές του Σεπτεμβρίου για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Οι άνθρωποι του οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παιδί, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν. Ωστόσο, το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

Χωρίς να έχει κάποιο άλλο στοιχείο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το ιστορικό η κλήση αυτή αφορούσε πράγματι στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης. Ο οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

«Στη συνέχεια, η 12χρονη μπορεί να υποστηριχτεί στο θεραπευτικό κέντρο «Το Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Με αφορμή την υπόθεση της κακοποίησης της 12χρονης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι μόνο το α’ εξάμηνο του 2022 έλαβε 557 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές κακοποίησης και παραμέλησης που αφορούσαν στο σύνολο τους 964 παιδιά. Από αυτά τα 964 παιδιά, μόλις τα 14 αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ