Μια νέα μαρτυρία ενός 16χρονου πρώην τρόφιμου παρουσίασε αποκλειστικά η εκπομπή «Super Kατερίνα» για ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

«Είχα δει σκηνές ξυλοδαρμού σε άγριο βαθμό, με είχε βαρέσει κι έμενα ένας κύριος επειδή έκανα βλακείες στο σχολείο και είχε βαρέσει και την αδερφή μου και τα ήξερε η διευθύντρια, αλλά δεν έκανε τίποτα. Η συνέπεια εκεί ήταν να μπαίνουμε στην απομόνωση, αλλά εγώ επειδή ήμουν μικρός, ήταν για 2-3 εβδομάδες και όταν έλεγα ότι θέλω να μιλήσω στους δικούς μου, δεν με άφηναν.

Μετά πήγα στον Βόλο και η διευθύντρια άφηνε να έρθει μόνο η μητέρα μου μόνο όταν της έλεγε ότι θα της φέρει πράγματα, όπως λουλούδια, ασημένια, επίχρυσα διακοσμητικά και με το που έφυγα από τον Βόλο και ήρθα στη Χίο, έφαγα πολύ μεγάλη συνέπεια. Ήμουν επτά μήνες κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο και δεν είχα ποτέ έναν φίλο να του μιλάω για αυτά. Σε όποιον προσπαθούσα να μιλήσω του έλεγαν ότι αν δεν φύγει θα έχει κι εκείνος μεγάλη συνέπεια», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Όποτε ερχόταν εδώ ο πάτερ, με μείωνε μπροστά στα άλλα παιδιά, τους έλεγε “δείτε έναν αλήτη, που δεν θα μάθει ποτέ να συμπεριφέρεται”. Το μόνο που έκανα ήταν να δουλεύω, να σπάω πέτρες, να μετακινώ μεγάλα πράγματα, να καθαρίζω κοντέινερ από τα σκουπίδια, να μαζεύω κοπριές. Με είχαν βάλει τότε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο που στην τουαλέτα δεν είχε παράθυρο και το παράθυρο στο δωμάτιο δεν άνοιγε και βρώμαγε. Τους έλεγα ότι θέλω να βγω και δεν με έβγαζαν. Με έβγαλαν τώρα που μαθεύτηκαν όλα αυτά», κατέληξε.

Όσον αφορά στον 19χρονο: «Είχα δει σκηνές όπως το να του αλλάζει τις κάλτσες, να τον μειώνει, να τον βρίζει όλη την ώρα. Κάτι άλλο που είχα παρατηρήσει, είναι ότι όταν ο 19χρονος είχε έρθει στον Βόλο, μας είχε πει ότι του είχε δώσει 1.000 ευρώ, αλλά χωρίς να μας πει τον λόγο. Μια φορά που βλέπαμε ταινία τον είχε πάρει στο δωμάτιό του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ