Με τιμές αρχηγού κράτους πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια. Ο Κάρολος Παπούλιας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών το πρωί της περασμένης Κυριακής. Έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης τηρήθηκε εθνικό πένθος μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του, ενώ οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας.

Η εξόδιος ακολουθία, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Παγκράτι με τιμές αρχηγού κράτους για τη συνολική εθνική προσφορά του και το προσωπικό του παράδειγμα πολιτικής νηφαλιότητας στα σχεδόν σαράντα χρόνια ενεργούς παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Λίγο πριν τις 12:30 η σορός του πρώην ΠτΔ, έφτασε στον ιερό ναό. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον ιερό ναό. Ακολούθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνταντίνο Φλώρο, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Μπακογιάννης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Πλήθος υπουργών και πολιτικών σπεύδουν στον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κάρολο Παπούλια.

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω υγειονομικών μέτρων, στο νησί των Ιωαννίνων.

Η οικογένεια έχει εκφράσει την επιθυμία τυχόν δωρεές να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου και στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών Πόρτα Ανοιχτή.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ