Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα μίλησε για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και το θάρρος και τη δύναμη που έδειξε μέχρι το τέλος της, ο Γιώργος Λιάνης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Μιλώντας για τη Φώφη Γεννηματά ως άνθρωπο και ως πολιτικό, αλλά και για τις τελευταίες της στιγμές πριν να χρειαστεί να μπει στο νοσοκομείο ανέφερε: «Tώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης. Η Φώφη μίλησε για το πρόβλημα υγείας της, αλλά και το έκρυβε. Συνεργάτες της ανέφεραν ότι η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Έκανε πίσω την υγεία της. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης λίγο νωρίτερα ανέφερε: «Την πήρε με μεγαλοπρέπεια ο Χάρος».

Ακόμη, ο Γιώργος Λιάνης έκανε αναφορές και στον Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο και συμπλήρωσε:. «Περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι ‘άνανδρο’ κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με ‘σύνθημα’ ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ