Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο ήταν αυτές που πρωταγωνίστησαν στα social media τις τελευταίες ημέρες. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας υποστήριξε ότι δεν θα εμβολιαστεί παρά μόνο αν αυτό είναι υποχρεωτικό διότι, όπως λέει, η δική του ηλικιακή κατηγορία δεν το χρειάζεται. Μια ανάρτηση από τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη έρχεται να τον διαψεύσει.

Παρουσιάζει στον λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία με τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στους πνεύμονες ανήλικων ασθενών. «Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση», τονίζει.

Η ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ «εντυπωσιακές» βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου. Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8…

Posted by Gkikas Magiorkinis on Friday, August 20, 2021

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης στο περιοδικό ΟΚ!.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ