Στις 7/10 αναμένεται η εκδίκαση της αγωγής που έκανε η διοίκηση της ΕΙΟ στον Νίκο Κακλαμανάκη επειδή είχε το θάρρος της γνώμης του. Αφορμή όλων είναι το νομοσχέδιο Αυγενάκη με το οποίο μπαίνει τέλος στους αιώνιους προέδρους των Ομοσπονδιών, στους συλλόγους.

Η υπόθεση του Νίκου Κακλαμανάκη και η κόντρα του με την ΕΙΟ έφερε συνολικά έντεκα Ολυμπιονίκες, ανάμεσα στους οποίους και ο «γιος του ανέμου», να απευθύνουν κάλεσμα στους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Η δήλωση του Κακλαμανάκη που ενόχλησε την ΕΙΟ: «Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά; Δεν υπάρχει διαχείριση υγιής του δημοσίου χρήματος, δεν υπάρχει έλεγχος κατά των φαινομένων κατάχρησης, υπεξαίρεσης. Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».

Η οργισμένη ανάρτηση:

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μέσω Instagram επανήλθε για την εκδίκαση της υπόθεσης και τονίζει:
Σε 3 ημέρες (7/10) δικάζεται η αγωγή τους εναντίον μου, (για όσους ακόμα ρωτούν ή δεν το πιστεύουν, Δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων: Στο κτίριο 4, αίθουσα 1, ώρα 9:00π.μ) και μου ζητούν 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.
Παράλληλα με αυτό όμως, προσπαθούν να μειώσουν τη βαρύτητα του πορίσματος !

Επιγραμματικά λοιπόν :

  1. Όταν σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, δεν έχεις άλλη λύση παρά να βαφτίσεις το κρέας ψάρι. Γράφει το Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ: “Και στους 3 οικονομικούς ελέγχους της ΓΓΑ, των ορκωτών λογιστών και της ΕΑΔ αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρώτα απ’ όλα από το ταμείο της Ομοσπονδίας δεν λείπει ούτε ένα σέντ. Διαπιστώθηκαν μόνο τα ίδια διαδικαστικά προβλήματα που έχουν οι Ομοσπονδίες.” Όμως, ακόμα και ο μικρότερος επιχειρηματίας γνωρίζει ότι η συζήτηση τελειώνει στην έλλειψη Περιουσιολογίου και Βιβλίου Αποθήκης! Δεν μιλάμε για τυπικές, γραφειοκρατικές παραλείψεις αλλά για την αδυναμία απάντησης στο απλό ερώτημα “Πόσα ιστιοπλοϊκά σκάφη, πανιά, κατάρτια και υλικά αγοράσατε τα τελευταία 30 χρόνια και πού βρίσκονται σήμερα όλα αυτά;”
  2. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το γεγονός ότι οι άνθρωποι που θεώρησαν ότι θίχτηκαν από τις δηλώσεις μου, έκαναν αγωγή για να προστατεύσουν την προσωπικότητά τους και χρέωσαν τον λογαριασμό των νομικών εξόδων στην ΕΙΟ χρεώνοντας στον Έλληνα φορολογούμενο την υπεράσπισή τους και τα έξοδα της δίκης, στερώντας τα αυτονόητα από τους εν ενεργεία ιστιοπλόους !!
    Το λέει άλλωστε ξεκάθαρα το νέο Δελτίο Τύπου, εκ νέου απειλώντας και εκφοβίζοντας μάρτυρες: “Η διοίκηση της ΕΙΟ ξεκαθαρίζει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον κάθε προσώπου που θα τολμήσει να θίξει την τιμή και την υπόληψη των μελών του Δ.Σ”. Από πού και ως πού η τιμή και η υπόληψη φυσικών προσώπων χρεώνει το ταμείο της Ομοσπονδίας με υπέρογκα ποσά αμοιβών νομικής υποστήριξης; Όποιος αισθάνεται θιγμένος, ας πληρώσει τον λογαριασμό από την τσέπη του και ας πάει στα δικαστήρια να διεκδικήσει ό,τι νομίζει.

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου: