Σοκ έχουν προκαλέσει όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Χαλάνδρι. Η 49χρονη εικαστικός αλβανικής καταγωγής πυροβόλησε και τραυμάτισε μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους τον 68χρονο οφθαλμίατρο. 

Η γυναίκα που πυροβόλησε τον γνωστό γιατρό είχε μαζί του δικαστική διαμάχη εδώ και χρόνια. Διεκδικούσε το παιδί της που μεγάλωνε με τον πατέρα του και την Αγγλίδα σύζυγό του. Η εικαστικός, μάλιστα, είχε μιλήσει στην εφημερίδα Espresso το 2017 προσπαθώντας να κάνει γνωστή την υπόθεση. Χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του γιατρού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το 2017 οι πρώην εραστές είχαν βρεθεί στην αίθουσα του  Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά από αγωγή που είχε κάνει ο γιατρός στην Αλβανίδα εικαστικό.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε το 2009 και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρχικά ο γνωστός οφθαλμίατρος  αρνήθηκε να το αναγνωρίσει γιατί αμφέβαλε ότι ήταν εκείνος ο πατέρας του. Ωστόσο μετά από τεστ Dna αποδείχθηκε ότι η μικρή ήταν δικό του παιδί. Από τότε ξεκίνησε μια ατελείωτη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον οφθαλμίατρο και την 49χρονη που σήμερα έφθασε να πυροβολήσει και να τραυματίσει τον  γιατρό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα. Από το 2016 μετά από δικαστική απόφαση, το κοριτσάκι ζούσε με τον πατέρα του και την σύζυγό του. Η ζωγράφος ισχυριζόταν ότι είχε χάσει κάθε επαφή με το παιδί της.

Λίγες ώρες πριν την πράξη

Λίγες ώρες πριν την πράξη της η 49χρονη εικαστικός είχε ξεσπάσει στο Facebook κάνοντας λόγο για τους «απαγωγείς» της κόρης της.

«ΕΛΛΗΝΕΣ…..Όσοι από εσάς νιώθετε ακόμα άνθρωποι βοηθήστε με να σώσω το ανήλικο παιδί μου από τους ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ» έγραφε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της λίγες μόνο ώρες πριν γίνει γνωστό ότι πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της, όπως δείχνουν βέβαια τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ. 

Η 49χρονη είναι μια γοητευτική γυναίκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία στο προφίλ της στο Facebook έχει σπουδάσει στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Μιλάνο. 

Το δικαστήριο του 2017

Στο δικαστήριο που έγινε το 2017 είχαν καταθέσει μάρτυρες και από τις δυο πλευρές που αξιολογούσαν εντελώς διαφορετικά το τι ήθελε η ανήλικη κόρη του πρώην ζευγαριού. 

Υπερ του γιατρού κατέθεσε οικογενειακή του φίλη, η οποία υποστήριξε ότι η εννιάχρονη τότε κόρη τους ήθελε  να παραμείνει με τον πατέρα και τη μητριά της και ότι η επαφή με τη μητέρα της «την τάραζε». «Η διαμάχη υπήρχε από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα υπήρχαν στιγμές που είχαν πιαστεί και στα χέρια» είπε. Η γνωριμία του πρώην ζευγαριού έγινε το 2007 σε έκθεση ζωγραφικής της 49χρονης.

Τι κατέθεσε η μητέρα της

Από την πλευρά της εικαστικού κατέθεσε η μητέρα της. «Το παιδί θέλει τη μάνα του, όχι τη μητριά», είπε. «Έχει τρελαθεί η κόρη μου, έχει να δει το παιδί της τόσους μήνες, δεν την αφήνουν καν να το πλησιάσει». «Η μητριά της ασχολείται πιο πολύ με τον σκύλο παρά με το παιδί. Βάζουν λόγια στο παιδί για τη μαμά του και τη βρίζουν».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η κόρη της, απόφοιτη της σχολής καλών τεχνών του Μιλάνου. Μεγάλωνε το παιδί από τη γέννησή του ως τον Ιανουάριο του 2016, όπως υποστήριξε. Υπήρξε μια αφοσιωμένη μητέρα, που παραμελούσε ακόμη και τη δουλειά της για να περνάει χρόνο με τη μικρή.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ