Ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο που έγινε η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Ο έμπειρος διασώστης της ΕΜΑΚ δεν άντεξε μπροστά στα συντρίμμια μετά από ώρες προσπάθειας να εντοπίσει επιζώντες στα συντρίμμια. Η εικόνα του διασώστη να «λυγίζει» έγινε viral.

«Μόνο περηφάνια για τον δικό μας “Ήρωα”» έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook o ΠΑΟΚ καθώς ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης είναι και προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ.

Ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης στα Τέμπη. (Abaca)

Τον προηγούμενο μήνα ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης είχε βρεθεί στην Τουρκία μαζί με πολλούς ακόμη άνδρες της ΕΜΑΚ συμβάλλοντας στη διάσωση των θυμάτων του φονικού σεισμού.

Ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης συμμετέχει σε πολλές επιχειρήσεις διάσωση εδώ και 23 χρόνια. Μαζί του, όπως και στα Τέμπη, έχει τον σκύλο-διασώστη τον Έκτορα.

Η επιστροφή της ΕΜΑΚ από την Τουρκία μαζί με τον Έκτορα. (NDP)

«Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς. Εγώ έφτασα στο σημείο τρεις ώρες μετά το συμβάν μαζί με τον εκπαιδευμένο σκύλο μου και τους συναδέλφους μου. Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή με όλα όσα συνέβαιναν δεν μπορούσε να ερευνήσει στο χώρο. Την ώρα που είχα φτάσει είχε σβήσει η φωτιά αλλά οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές. Απλά η δική μας η δουλειά ήταν να αρχίσουμε να ερευνούμε για τους ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους» ανέφερε ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης στο ραδιόφωνο του Metropolis 95.5.

«Όταν πήγαμε εκεί γνωρίζαμε πως πλέον εμείς δεν θα ερευνούσαμε για ζωντανούς. Οσοι είχαν καταφέρει να βγουν ζωντανοί, βγήκαν άμεσα μέσα στην πρώτη ώρα και επομένως γνωρίζαμε πως το δικό μας έργο αφορούσε νεκρούς. Όλες οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές και είμαι ακόμη φορτισμένος και προφανώς δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτές τις εικόνες ποτέ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ