Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά το πρωί της Κυριακής μίλησε ο Γρηγόρης Λέων. Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας τόνισε πως δεν αποκλείεται η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά την αποκάλυψη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι η μητέρα της τοποθέτησε στο φέρετρό της ένα τάμπλετ. Ίσως αυτή η ηλεκτρονική συσκευή να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης. Απομένει η εισαγγελική εντολή για την εκταφή του παιδιού, ενώ η διαδικασία θα δρομολογηθεί, προκειμένου η διαδικασία να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Όπως είπε, από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση. ΄Έτσι θα μάθουν πώς συνέβησαν και τα προηγούμενα περιστατικά. «Η τρίχα μπορεί να μας δώσει την ανάλυση πουσιών σε βάθος χρόνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός. Το παιδί θα δείξει όλη τη μαρτυρική πορεία που πέρασε μέχρι τον θάνατό του.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ