Καθοριστικό χαρακτηρίζει τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα. Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα δεν ψάχναμε κάτι καινούριο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από την νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία. Το σημαντικό είναι να βρούμε με αυτά τα ευρήματα τι ακριβώς έχει γίνει» εξήγησε.

Όσο για το αν τίθεται θέμα εκταφής είπε, ότι η εκταφή ανέφερε: «Μπορεί να αποδώσει σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή σε σκελετικές κακώσεις αλλά αν θεωρούμε ότι θα προσπαθούσαμε με την εκταφή να αποδώσουμε έναν ασφυκτικό θάνατο αυτό είναι αδύνατον» τόνισε.

Για το πανάκι με το αίμα, o Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε μία αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού.

«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ