Οι αναρτήσεις που έκανε ο Γρηγόρης Λέων με βάση τη βιβλιογραφία σχετικά με τον ασφυκτικό θάνατο στάθηκαν αφορμή για την παρουσία του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Τρίτης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας εξήγησε δίνοντας λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της εκπομπής για το περιστατικό της βιβλιογραφίας.

Οι αναρτήσεις του Γρηγόρη Λέων:

Όσα ανάφερε στην εκπομπή σχετικά με τις υποθέσεις θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα:

Ανάμεσα σε άλλα, ο Γρηγόρης Λέων θέλησε να επισημάνει: «Περισσότερα στοιχεία από τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουν υπάρξει σε καμία ιατροδικαστική διερεύνηση, ειδικά όταν οι έχοντες έννομο συμφέρον, δεν βάζουν τεχνικούς συμβούλους. Εδώ είναι ένα φαινόμενο μοναδικό με την έννοια ότι έχουμε συλλέξει τόσα ιατρικά δεδομένα, τόσες μαρτυρίες ακόμα και μαρτυρίες μέχρι των τελευταίων λεπτών των παιδιών. Τόσα δεδομένα, τόσες εκθέσεις, ιατροδικαστικά δεδομένα, δηλαδή ιστολογικές, τοξικολογικές.

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο να έχουμε πλήρεις ιατροδικαστικές διερευνήσεις, γιατί ό,τι λάθη και να έγιναν, έχουμε ιστολογικές και τοξικολογικές σε κάθε περιστατικό. Άρα να είστε σίγουροι ότι η απάντηση που θα δοθεί ως αιτία θανάτου και ως μηχανισμός θανάτου στα τρία περιστατικά, θα είναι κάτι που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν εγώ πιστεύω. Ειδικά όταν στηριχτούμε στα δεδομένα και μόνο που έχουμε σήμερα. Σας ξαναλέω, δεν έχουν υπάρξει ποτέ τόσα πολλά δεδομένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ