Για ακόμα μια φορά απορρίφθηκε το αίτημα της Εύας Καϊλή προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι στην ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, ο νέος της δικηγόρος Σβεν Μαρί, περνάει στην αντεπίθεση ασκώντας έφεση επί της απόφασης της παράτασης προφυλάκισης και εξηγώντας πως η εντολέας του επιθυμεί να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Αντόνιο Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του Qatargate.

Μιλώντας ο Σβεν Μαρί στη Soir δήλωσε: «Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι. Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο.

Όμως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές το μήνα. Σέβομαι αυτήν την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές για μειωμένη ποινή ώστε να δώσει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ