Για την απόφαση να μην υπάρξουν γυναίκες ένορκοι στη δίκη της υπόθεσης με το βιτριόλι, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ιωάννα Παλιοσπύρου και τα χρόνια φυλάκισης που πιθανότατα θα εκτίσει η κατηγορούμενη μίλησε ο Απόστολος Λύτρας στην Κατερίνα Καινούργιου. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναφέρθηκε σε όλα στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Είνα δικαίωμα της κατηγορούμενης να απορρίψει τρεις ενόρκους και δύο να απορρίψει ο εισαγγελέας. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης απέρριψε τρεις γυναίκες, με αποτέλεσμα οι επόμενοι που κληρώθηκαν να είναι άντρες. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έγινε με βάση το φύλο η επιλογή. Αν έγινε με βάση το φύλο, αυτό μας γυρνάει στον Μεσαίωνα και είναι προσβλητικό και για τη γυναίκα και για τον άντρα. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο δικαστής ανάλογα με το φύλο να κρίνει. Το θεωρώ παράλογο», δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Λύτρας.

Και συνέχισε: «Το θέμα των ενόρκων δεν την άγγιξε γιατί δεν έχει σημασία. Όταν ήρθε η Ιωάννα στο δικαστήριο, τρόμαξε από τους δημοσιογράφους. Έκαναν λάθος με τον τρόπο που την προσέγγισαν και οι άνθρωποι ήρθαν ένας ένας και της ζήτησαν συγγνώμη. Η Ιωάννα θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο σε κάθε δίκη. Ούτε στις 30 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι θα έρθει η κατηγορούμενη στο δικαστήριο. Αν έρθει θα είναι για να απολογηθεί».

Ο γνωστός δικηγόρος, μάλιστα αποκάλυψε πως μαζί με τους συνεργάτες του έκανε μια έρευνα για το βιτριόλι: «Κάναμε μια έρευνα να προμηθετούμε το καυστικό υγρό. Δεν υπάρχει συσκευασία στο εμπόριο που να μην αναφέρει πάνω “Κίνδυνος – Θάνατος”. Όταν το παρέλαβε η κατηγορούμενη το πρώτο που διάβασε ήταν ότι προκαλεί θάνατο. Το αποδέχτηκε και το έριξε στην Ιωάννα».

Τέλος, για την ποινή που θα αντιμετωπίσει η κατηγορούμενη ανέφερε: «Υπάρχουν ευεργετικές διατάξεις στην εκτέλεση των ποινών. Για το αδίκημα που παραπέμπεται μπορεί να τιμωρηθεί από 5 μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη. Αν τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη, δηλαδή τα 15 χρόνια, στα 5 χρόνια και κάτι θα αποφυλακιστεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ