Αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση με το βιτριόλι. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια –φορώντας την ειδική μάσκα στο πρόσωπό της- θα βρεθεί σε 15 μέρες ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να καταθέσει για τις φρικτές ώρες που έζησε όταν δέχθηκε την επίθεση με το οξύ στο πρόσωπο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του The Indicator, ο συνήγορος της 36χρονης κατηγορουμένης που πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 35χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, Σάκης Κεχαγιόγλου, «εξοβέλισε» τις γυναίκες από το σώμα των ενόρκων. Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης είχε δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν. Έτσι στο σώμα των ενόρκων θα είναι μόνο άντρες. Πάντως υπάρχουν και δύο γυναίκες ως αναπληρωματικά μέλη.

Ο συνήγορος του θύματος,  κ. Αλεξανδρής αναφερόμενος στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Οι εκτιμήσεις είναι πως η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ