Σήμερα, για δεύτερη φορά μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε στις Μαΐου 2020, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την στάση της και την εικόνα της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Παρά τις συστάσεις των γιατρών και των κοντινών της ανθρώπων αποφάσισε να παραστεί στην έναρξη της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση. Ήθελε να σταθεί απέναντι, όπως είχε δηλώσει, στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε αφού η κατηγορούμενη ήταν απούσα από το δικαστήριο.

Κατάφερε όμως να κερδίσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης από τον κόσμου που βρέθηκε στο Εφετείο αλλά και στα social media. «Ηρωίδα» και «μπράβο» της φώναζαν κατά την άφιξή της στο δικαστήριο και για τη γενναία απόφαση που πήρε να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Η άφιξη στο δικαστήριο

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στα δικαστήρια λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης. Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με τη βοήθεια των δικηγόρων της που ήταν συνεχώς στο πλευρό της μαζί με τη μητέρα της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έπιασε το στομάχι της από την αγωνία της κατά την άφιξή της. (Νίκος Δρούκας)

Η απουσία της κατηγορούμενης

Η κατηγορούμενη, που έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, εκπροσωπήθηκε μόνο από τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου ενώ μια γραπτή της δήλωση διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας», ανέφερε.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε βαριά σκοπούμενη βλάβη από απόπειρα αυτοκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία της έχει αποδοθεί.

Λίγο νωρίτερα είχε έναν σύντομο διάλογο με την Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα στη δικαστική αίθουσα ενώ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρόθεση της κατηγορούμενης να παραστεί στο δικαστήριο σε μία από τις επόμενες ακροαματικές διαδικασίες. «Εκφράζω τον θαυμασμό μου για την ψυχική αντοχή αυτής της κοπέλας αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον», υπογράμμισε ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την αναβολή

Η εισήγηση του Εισαγγελέα για την υπόθεση, που αναμένεται να έχει περισσότερους από 35 μάρτυρες, ήταν να πάρει αναβολή. Έτσι, η εκδίκασή της μεταφέρθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την έξοδό της από το Εφετείο μαζί με τους δικηγόρους της. (NDP)

«Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», δήλωσε η Ιωαννα Παλιοσπύρου κατά την έξοδό της από το Εφετείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ